Priopćenje sa zatvorenoga dijela 91. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 91. sjednice Vlade utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za okoliš (ENVI), 20. prosinca 2021. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Upravnom sudu u Zagrebu Vlada je uputila odgovor u upravnom sporu protiv tuženice Vlade Republike Hrvatske.
 
Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.
 
Što se tiče kadrovskih pitanja,            Zdenka Pogarčić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda za zakonodavstvo, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca 2021. te je ponovno imenovana ravnateljicom Ureda temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca 2021.
 
Razriješena je ravnateljica  Ureda za ravnopravnost spolova mr. sc. Helena Štimac Radin, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca 2021. te je ponovno imenovana ravnateljicom Ureda temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca 2021.
 
Ivan Klanac razriješen je dužnosti ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca 2021. te je ponovno imenovan ravnateljem Direkcije, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca 2021.
 
Razriješena je ravnateljica Ureda za protokol Blanka Jurić-Jerbić zbog isteka mandata s danom 21. prosinca 2021., a Damir Vlajčević imenovan je ravnateljem Ureda, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca 2021.
Razriješen je ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Mato Škrabalo, na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2021. Državnom službeniku Sebastianu Rogaču dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. siječnja 2022., a najduže do šest mjeseci.
 
Sebastianu Rogaču povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, radi odlaska na novi položaj, s danom 31. prosinca 2021. Državnoj službenici Nevenki Cujzek dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice toga Ministarstva, s danom 1. siječnja 2022. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.
 
Tomislav Milunović imenovan je članom Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, umjesto dosadašnjeg člana koji je preminuo.
 
Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatski operater tržišta energije d.o.o. izbor Darija Matanovića, Marina Vukovića i dr.sc. Marijane Čižmešije za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci 29. prosinca 2021. godine.
 
Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. izbor članova Nadzornog odbora toga društva - Damira Mikuljana, dr. sc. Davora Filipovića i dr. sc. Branimira Škurle, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat 18. prosinca 2021. Istovremeno, donesen je i Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. izbor Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Pisane vijesti