Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko: Ovo su vrijedne investicije, sretan sam zbog svakog radnog mjesta

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/29 travnja/Karamarko_DS_Krizevci.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sudjelovao je danas na potpisivanju ugovora za Projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo-Križevci.

Uz prvog potpredsjednika Vlade na potpisivanju je sudjelovao ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević.
 
Obraćajući se nazočnima, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko govorio je o važnosti europskih fondova, istaknuvši da projekt rekonstrukcije kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo-Križevci nije jedina investicija financirana iz EU fondova. Naveo je i obilaznicu Velika Gorica čija vrijednost iznosi 50 milijuna kuna. „Riječ je o maloj dionici, ali sasvim dovoljno da se ovaj naš model koji počinjemo primjenjivati pokaže uspješnim“, dodao je. Kao vrijednu investiciju naveo je i Luku Gruž u vrijednosti od 95 milijuna eura. „U situaciji kad nam je svako radno mjesto bitno, mislim da su ovakve investicije vrijedne svake pohvale“, naglasio je.
 
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko upozorio je da Hrvatska ima državne imovine u vrijednosti preko 30 milijuna eura te će se preko Državnog ureda za upravljanje imovinom u funkciju staviti sve ono što je dostupno za kvalitetnu investiciju. Istaknuo je da Hrvatsku vidi kao vrata Europske unije, pojasnivši da joj se ta mogućnost otvara izgradnjom pruge Zagreb-Rijeka – Rijeka - Budimpešta, kao i osposobljavanjem Luke Rijeka.
 
Na kraju, potpredsjednik Vlade istaknuo je zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora, kao i činjenicom da će posao rekonstrukcije i izgradnje obavljati hrvatske tvrtke. „Sretan sam za svako radno mjesto i sve što ide uz ova 44 kilometra, sretan sam za svakog čovjeka koji će ostati vezan uz našu zemlju, brinući se za ovu prugu“, zaključio je.

(Foto: Hina)
 
 

Pisane vijesti