Reagiranje na izjave sa konferencije za novinare g. Peđe Grbina

Poštovani,
 
slijedom danas održane SDP-ove konferencije za novinare, gdje se SDP-ov saborski zastupnik g. Peđa Grbin javno očitavao sa izjavom –„ Tehnički ministar zdravlja Dario Nakić je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade prezentirao izmjene i dopune sustava zdravstvenog osiguranja u RH koje je za njega pripremio jedan privatni osiguravatelj. Sve ono što je ministar Nakić tada izložio, a odnosi se na povećanje participacije, povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, na naplatu hitnog, predviđeno je u zakonu koji je gospodin Reiner podmuklo pokušao u nedavno staviti na glasovanje", Ministarstvo zdravlja je prisiljeno reagirati.

Oštro demantiramo navedene izjave g. Grbina koji se poziva na neutemeljene objave neimenovanog portala  kako je ministar Nakić prije nekoliko mjeseci na zatvorenom dijelu sjednice Vlade prezentirao izmjene u zdravstvenoj regulativi koje je za njega pripremio jedan privatni osiguravatelj.

Dakle, napominjemo kako su sve navedene izjave g. Grbina neistinite te očito služe kao ponavljana  „parola“ predizborne kampanje SDP-a. Željeli bi još jednom istaknuti kako su sve aktivnosti ministra Nakića i dalje usmjerene cilju očuvanja i realizacije planiranih projekata te sukladno tome pristupačnog i solidarnog javnog zdravstvenog sustava budući i da tehnički mandat zahtjeva punu odgovornost i dosljednost za normalno funkcioniranje cijelog sustava.

Navedeni istup g. Grbina doživljavamo kao početak prljave kampanje SDP-a za nadolazeće parlamentarne izbore uz očiti dokaz manjka odgovornosti za nagomilane probleme kako u zdravstvenom sustavu RH tako i u društvu u cjelini.

S poštovanjem,
  
Ministarstvo zdravlja

Pisane vijesti