„Regionalni seminar o unaprjeđivanju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina“ u Osijeku

Ured za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine te uz financijsku potporu Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, organizira regionalni seminar o unapređenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Osijeku, u srijedu, 30. studenog 2005. godine.
Ovaj događaj je, nakon Rijeke, drugi u nizu regionalnih seminara koji će se također održati u Splitu te naposljetku u Zagrebu.
Seminar pod nazivom «Regionalni seminar o unaprjeđenju rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina» okupit će više od 60 predstavnika različitih manjina iz šest županija (Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije), zastupnike nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru, predstavnike Vlade, državne i županijske vlasti, kao i predstavnika nevladinih udruga i međunarodnih organizacija.
Cilj seminara bit će poboljšanje rada vijeća i predstavnika nacionalnih manjina kroz pregled prakse i teškoća s kojima se susreću. Radionice će se baviti temama: uloge vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u procesu odlučivanja na lokalnoj i područnoj razini, stvaranje materijalnih pretpostavki za rad vijeća i ulogom medija u radu vijeća.
Predstojnica Vladina Ureda za nacionalne manjine mr.sc. Milena Klajner predsjedavat će seminarom, a Robert Becker, zamjenik voditelja Misije OESS-a u RH, Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH te predstavnici Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka će otvoriti seminar. Uvodna izlaganja podnijet će saborski zastupnici mr.sc. Zdenka Čuhnil i Nikola Mak.
Predstavnici medija pozivaju se na prisustvovanje otvorenju seminara od 9.30-11.30 sati, u srijedu, 30. studenog 2005., u hotelu Osijek, u Osijeku, Šamačka 4.




Najave