Sabor potvrdio povjerenje Vladi, Plenković: Pokazat ćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikanstva

Slika /Vijesti/2017/11 studeni/10 studeni/p5.JPG

Nakon rasprave u povodu inicijative dijela oporbe za pokretanje pitanja povjerenja Vladi RH, u Hrvatskom saboru potvrđeno je povjerenje Vladi.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u izjavi nakon izglasavanja povjerenja Vladi naglasio je kako je od samog početka najavljivao neuspjeh i ove, četvrte, inicijative oporbe. Rekao je da je danas ponovno potvrđena cijela Vlada, kao i povjerenje ministrici Nadi Murganić, a oporba se koristila instrumentima za koje je unaprijed znala da u Hrvatskom saboru neće moći proći.

"Rasprava je pokazala našu politiku od samog početka – Vlada je orijentirana da Zakon o postupku izvanredne uprave prije svega štiti opći interes, hrvatsko gospodarstvo, stabilnost našeg financijskog sustava i radna mjesta", izjavio je predsjednik Vlade Plenković, podsjetivši da je sve to temeljito izloženo u očitovanju Vlade.

Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je da je Vlada pokazala poštovanje prema Hrvatskom saboru, hrvatskoj javnosti i narodu nazočnošću na raspravama na kojima je dobila potporu.

Osvrnuvši se na inicijativu oporbe o povjerenju Vladi, Plenković je utvrdio da je inicijativa bila vrlo škrta u pismenoj formi, a u usmenoj formi je pokazala svu svoju prazninu i nepotrebnost.

"Nas to neće omesti u nastavku provođenja našeg programa, zalaganju za kvalitetniji život hrvatskoga čovjeka, za nastavak reformi i pozitivnih trendova u hrvatskom društvu. Pokazat ćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikanstva", rekao je predsjednik Vlade.

Upitan za komentar izjave predsjednice Republike Hrvatske, predsjednik Vlade naglasio je kako u zemlji nije izvanredno stanje. 

"Hrvatska ima poteškoća i problema koji su se akumulirali. Isto tako ima Vladu koja je odlučna rješavati te probleme. To smo pokazali na svim temama koje su došle na dnevni red, tako ćemo i nastaviti", zaključio je predsjednik Vlade Plenković.



Pisane vijesti | Govori i izjave | Andrej Plenković