Sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama s predstavnicima pet vjerskih zajednica

  • Slika /Vijesti/2018/02 veljača/13 veljače/Komisija vjerske zajednice/viber image.jpg

U sjedištu Ministarstva pravosuđa 13. veljače 2018. godine održan je sastanak Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske i predstavnika Evangeličke crkve u Republici Hrvatskoj, Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj, Bugarske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i Hrvatske starokatoličke crkve.

Kao i dosadašnjih šest održanih sastanaka Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske s crkvama i vjerskim zajednicama, sastanak je održan u otvorenom razgovoru, gdje su ugovorne strane razmotrile stanje provedbe Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i vjerskih zajednica sudionica sastanka. Sudionici sastanka usuglasili su, da će se sva rješenja za nova pitanja od zajedničkog interesa rješavati u međusobnom dogovoru sukladno odredbama sklopljenih Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa.
 
Sastankom je predsjedao predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, a na njemu su sudjelovali i državne tajnice Zdravka Bušić, Katica Prpić i Majda Burić, državni tajnik Ivica Poljičak. glavni tajnik Ministarstva financija Zvonko Šakić te ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Pisane vijesti