Sastanak predstavnika Vlade i HUP-a: Sve aktivnosti usmjerene na povećanje gospodarskog rasta

  • Slika /Vijesti/2017/11 studeni/2 studeni/38080870192_03f25e2835_o.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, na čelu s glavnim direktorom HUP-a Davorom Majetićem.

Uz predsjednika Vlade, sastanku su nazočili potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar turizma Gari Cappelli.
 
U izjavi za medije, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić ocijenila je produktivnim i konstruktivnim današnji sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca.
 
Izvijestila je da su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca iznijeli svoje viđenje i prijedloge vezano uz aktualnu gospodarsku situaciju, dok su predstavnici Vlade govorili o planovima Vlade te konturama proračuna za iduću godinu.
 
Potpredsjednica Dalić istaknula je da Vlada i HUP smatraju da poduzetnici, zajedno sa svojim zaposlenicima, najviše pridonose stvaranju gospodarske vrijednosti i rasta. „Sve aktivnosti i svi prijedlozi koji su danas bili razmotreni usmjereni su upravo na osnaživanje putanje gospodarskog rasta kako bi on bio trajan i dugoročan“, zaključila je potpredsjednica Dalić. 
 
Glavni direktor HUP-a Davor Majetić kazao je da su tema razgovara bile prioritetne reforme te aktivnosti Vlade i HUP-a usmjerene na povećanje gospodarskog rasta, kako bi se stvorili uvjeti za bolji život građana. Najavio je i nove razgovore s Vladom oko zajedničkih aktivnosti. 

 

Pisane vijesti | Martina Dalić