Sastanak Vlade i turističkog sektora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade održat će redoviti godišnji sastanak s predstavnicima turističkog sektora u utorak, 23. srpnja., u 11 sati, u Podstrani (Hotel Le Méridien Lav Split, Grljevačka 2A).
 
Teme sastanka bit će predstavljanje novog zakonskog okvira za razvoj turizma, provedba zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu, Hrvatska - sigurna turistička destinacija i dozvole za rad u turizmu i ugostiteljstvu, radna snaga - izvozi i prilike te izvješće o tržištima i konkurentnosti hrvatskog turizma.
 
Uvodno obraćanje predsjednika Vlade moći će se snimiti, a po završetku sastanka predviđene su izjave za medije. 
 
Uoči sastanka, predsjednik Vlade nazočit će svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora. Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić i predsjednik Uprave Končar-Elektroindustrije Gordan Kolak potpisat će ugovor o kupoprodaji 6 elektrodizelskih vlakova za povezivanje Splita i Zagreba. Ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručit će niz ugovora iz Javnog natječaja za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga, kao i ugovor iz Javnog poziva za neposredno sufinanciranje projekata koji doprinose održivosti posjetiteljske infrastrukture i ugovore o privremenom sufinanciranju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini za četiri centra za gospodarenje otpadom.
 

Najave