Slavonija je prioritet po demografskim i prometnim pitanjima, ulaganju u poljoprivredu te u regionalni i ruralni razvoj

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/prosinac/9 prosinca/Požega.jpg

U okviru obilaska hrvatskih županija, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju i sastao se sa županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem te saborskim zastupnikom Franjom Lucićem.

U izjavi nakon sastanka, premijer je kazao da je Požeško-slavonska županija petnaesta županija koju posjećuje nakon što je postao predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Ponovio je da je cilj njegovih posjeta županijama osobno i neposredno upoznavanje s ključnim prioritetima i izazovima u svakoj od njih.

„Interes Vlade Republike Hrvatske je da provedbom programa stavi naglasak na projekt Slavoniju koja je prioritet i kad je riječ o demografskim pitanjima, novim radnim mjestima, ulaganjima u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj, kvalitetnije prometno povezivanje, koje je osobito izraženo u Požeško-slavonskoj županiji. To je jedan od ključnih razvojnih ciljeva u sljedećim godinama u radu moje Vlade“, istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

„Drago mi je da sam iz prve ruke čuo o svim projektima na kojima su se kolege trudili i radili proteklih godina. Osobito kada je riječ o postignućima na razini grada od poduzetničkog inkubatora, Trga sv. Terezije, dovršetka Glazbene škole i čitavog niza drugih aspekata koji i Požegu i cijelu Zlatnu dolinu čine atraktivnom“, pohvalio je  postignuća grada i županije predsjednik Vlade Plenković.


 
 
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Andrej Plenković