Stožer: U Hrvatskoj 151 novi slučaj zaraze koronavirusom, režim prelaska granica produljen do 30. rujna

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježen 151 novi slučaj zaraze koronavirusom, broj aktivnih slučajeva je 2107, a tri su osobe umrle, izvijestio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među oboljelima 299 pacijenata je na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. Tri osobe su preminule, pa je broj umrlih od zaraze koronavirusom od početka epidemije porastao na 230. 

Od 25. veljače, kada je pandemija u Hrvatskoj počela, zabilježeno je 13.749 osoba zaraženih koronavirusom, a 11.412 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8598 osoba. 

Do danas je ukupno testirano 230.585 osoba, od toga 5571 u posljednja 24 sata, izvijestio je Stožer.

Ograničen režim uglavnom se odnosi na državljane trećih zemalja

Nacionalni stožer civilne zaštite produljio je odluku o privremenoj zabrani prelaska granica, pa je postojeći režim prelaska granica koji je nakon lockdowna uveo sredinom srpnja, produljen do 30. rujna.

Stožer je donio Odluku o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, čime je izmijenio njeno trajanje do 30. rujna. Ograničen režim prelaska graničnih prijelaza Hrvatske tako se uglavnom odnosi na državljane trećih zemalja, dok državljani Europske unije i država schengenskog prostora imaju slobodan prolazak.

IGranicu smije prijeći više kategorija stranih državljana, odnosno osoba koje nemaju državljanstvo Europske unije, a status i uvjete prelaska granice mogu provjeriti na stranicama MUP-a.


Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti