Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti bivšeg kineskog premijera

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti kineskom premijeru Liju Qiangu, kineskom vodstvu i narodu, u povodu smrti bivšeg predsjednika kineske Vlade Lija Keqianga.
 
„Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,
 
sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti gospodina Lija Keqianga, velikog kineskog političara i prijatelja Hrvatske.
 
Tijekom njegovog premijerskog mandata, u vrijeme kada su se Europa i svijet suočavali s brojnim izazovima, zajednički smo radili na jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Kine.
 
Pamtit ćemo njegov posjet Hrvatskoj prigodom sastanka na vrhu Kine i zemalja srednje i istočne Europe, kao i obilazak gradilišta Pelješkog mosta, koji  trajno simbolizira hrvatsko-kinesko partnerstvo. Njegova posvećenost jačanju naše suradnje potvrđena je i tijekom pandemije koronavirusa kada je Kina pružila Hrvatskoj pomoć u opskrbi medicinske i zaštitne opreme.
 
Uime Vlade RH upućujem Vam izraze sućuti i dubokog poštovanja, kao i kineskom vodstvu i narodu. Molim Vas da prenesete izraze sućuti i obitelji Lija Keqianga.”
 

Pisane vijesti