Svečana proslava 20. obljetnice članstva RH u UN-u

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ureda UNDP-a u Zagrebu, u utorak, 22. svibnja, na Trgu N. Š. Zrinskog (Zrinjevcu) u Zagrebu, s početkom u 17,00 sati, održat će se svečana proslava 20. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima.

Svečanosti će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica te koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton.

Ovime će započeti aktivnosti obilježavanja 20. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima, a tjedan dana kasnije, u utorak, 29. svibnja 2012. godine, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u Hrvatskom saboru održat će se svečana akademija na kojoj će sudjelovati najviši dužnosnici Republike Hrvatske, kao i bivši inozemni dužnosnici, sudionici procesa priznanja i ulaska Republike Hrvatske u članstvo Ujedinjenih naroda.

U okviru svečane akademije održat će se i okrugli stol s temama „Vrijeme međunarodnog priznanja i primitka Republike Hrvatske u članstvo UN-a“ te „Dva desetljeća hrvatskog članstva u UN-u: izazovi i uspjesi“.



Najave