Svjetsko zlato i srebro Barbare Matić i Lare Cvjetko izniman uspjeh za hrvatski sport

  • Slika /Vijesti/2022/10 listopad/11 listopada/11_10_2022_1-(12).jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Barbaru Matić i Laru Cvjetko, nakon osvajanja zlatne i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u judu u Uzbekistanu.

Na sastanku je sudjelovalo i izaslanstvo Hrvatskog judo saveza: Hrvoje Lindi, potpredsjednik Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, treneri Vladimir Preradović i Dragan Crnov te drugi članovi izaslanstva. Uz predsjednika Vlade bio je i Josip Pavić, savjetnik ministrice turizma i sporta.
 
Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Barbari Matić, dvostrukoj svjetskoj prvakinji, i Lari Cvjetko, svjetskoj viceprvakinji u judu, na iznimnom trudu, zalaganju i naporima koje su uložile kako bi ostvarile ovakva postignuća na svjetskoj razini.
 
Na činjenicu da imamo svjetsko zlato i srebro u judu, istaknuo je, ponosna je i zahvalna cijela Hrvatska, koja se može pohvaliti da je postala svjetska velesila u judu.
 
Na sastanku se razgovaralo o daljnjoj podršci hrvatske Vlade aktivnostima Hrvatskog judo saveza, razvoju sporta i popularizaciji juda, osobito kod mladih.
 

Pisane vijesti