U završnoj fazi izgradnja nove srednje škole u Donjem Miholjcu

Izgradnja nove zgrade srednje škole i dvorane u Donjem Miholjcu trebala bi biti završena do kraja godine, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u utorak da će to biti moderna škola koja će pružiti odgovarajuće obrazovanje učenicima koji upisuju strukovna zanimanja.

Nakon obilaska gradilišta ministar Fuchs je izjavio da će ministarstvo poduprijeti sve projekte u Osječko-baranjskoj županiji, neovisno o tome je li riječ o novim vrtićima ili osnovnim školama, koje, prema reformskom programu, trebaju prijeći na rad u jednoj smjeni.

U tom smislu gradit će se i dograđivati škole, što uključuje i izgradnju školskih sportskih dvorana ondje gdje nedostaju. "Ono što želimo postići ovom promjenom je povećati broj aktivnih sati boravka naših učenika u školama, a produžetkom na cjelodnevnu nastavu to bi se gotovo udvostručilo", istaknuo je.

Ocijenio je kako to otvara mogućnost i prostor za drugačiji princip poučavanja i uvođenje novih nastavnih kurikuluma koji se u takvim uvjetima mogu realizirati jer se u postojećoj satnici nisu mogli izvoditi.

"To će se početi realizirati već od ove jeseni i siguran sam da ćemo napraviti puno pomaka, ne samo u slavonskim županijama. Naglasak je na tome da još više učenika pokušamo usmjeriti prema gimnazijskoj nastavi jer upravo su gimnazije te koje trebaju generirati buduće studente visokog školstva, a strukovne škole moraju proizvoditi vrhunske stručnjake za tržište rada", poručio je ministar Fuchs.

Župan Ivan Anušić izvijestio je kako je "projekt izgradnje nove zgrade donjomiholjačke srednje škole u visokoj fazi završenosti", a nakon razgovora s izvođačem radova, dodao je, vjeruje da će do kraja ove godine biti i realiziran.

Podsjetio je kako je projekt vrijedan 50 milijuna kuna, od čega 80 posto financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a ostatak županija i Grad Donji Miholjac. 

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti