Uoči sutrašnjeg mimohoda potpredsjednica Vlade Kosor se u Kninu sastala s braniteljima

ZAGREB, 4. kolovoza 2008. (Hina) - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se večeras s Koordinacijom braniteljskih udruga grada Knina i hrvatskim braniteljima koji su pristigli iz različitih krajeva Hrvatske na svečani mimohod u Kninu.

Čestitajući nazočnima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i po prvi puta Dan hrvatskih branitelja, potpredsjednica Vlade kazala je da je "Oluja" bila pobjedonosna akcija, a Domovinski rat pravedan, osloboditeljski i obrambeni. Ustvrdila je da je Hrvatskoj rat bio nametnut te da je hrvatska vojska branila svoje.

Kosor je hrvatskim braniteljima uručila majice za sutrašnji mimohod na kojem se očekuje sudjelovanje 1500 hrvatskih branitelja.

Na poziv članova Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije "Tvrđava Knin" Kosor je svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji sutrašnji praznik čestitala putem live streama iz prostorija Udruge (www.braniteljski-portal.hr.)

Kosor je, inače, proglašena doživotnom počasnom predsjednicom te udruge.



Pisane vijesti