Uredba o osnivanju Agencije za strukovno obrazovanje

Hrvatska je Vlada donijela Uredbu o osnivanju Agencije za strukovno obrazovanje koja će planirati, organizirati i vrjednovati školski i izvanškolski sustav strukovnog obrazovanja.

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska je Vlada donijela Uredbu o osnivanju Agencije za strukovno obrazovanje koja će planirati, organizirati i vrjednovati školski i izvanškolski sustav strukovnog obrazovanja.

Agencija obavlja analitičke, razvojne i istraživačke poslove, priprema prijedloge za standarde zanimanja, usklađuje prijedloge stručnih rješenja u području profesionalnog i strukovnog obrazovanja te priprema analizu poslovnih procesa te područja struka.

Također sudjeluje u provedbi programa i projekata strukovnog obrazovanja, stručnog osposobljavanje i usavršavanje u tom području te inovira, prati i vrjednuje provedbu strukovnog obrazovanja.

Agencijom upravlja Upravno vijeće članove kojeg imenuje Vlada na četiri godine, na prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa.

Agencija se financira iz državnog proračuna i vlastitih prihoda, navodi se u Uredbi koja je objavljena 19. siječnja u "Narodnim novinama".



Pisane vijesti