V. Degert: ubojstvo Pukanića ne bi trebalo spriječiti napredak Hrvatske

ZAGREB,24. listopada(Hina) - Šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert najoštrije je u petak u Zagrebu osudio ubojstvo novinara i suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i direktora marketinga Nike Franjića, ocijenivši da taj događaj ne bi trebao utjecati na proces pridruživanja Hrvatske EU.

Pukanić i Franjić ubijeni su u četvrtak u središtu Zagreba eksplozivnom napravom postavljenom pokraj Pukanićevog automobila.

"Najoštrije osuđujemo ove napade i izražavamo sućut obiteljima", rekao je Degert, prije sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.

Degert je pozvao hrvatske vlasti da istraže napade koji su se dogodili posljednjih tjedana u Zagrebu i privedu počinitelje pravdi, izrazivši spremnost Europske komisije da u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala pomogne na bilo koji način.

Degert je ocijenio da posljednji događaji ne bi trebali utjecati na Izvješće o napretku Hrvatske koje bi trebalo biti objavljeno 5. studenoga, niti na plan završetka pregovora, jer se tim izvješćem ocjenjuje napredak RH u razdoblju od listopada 2007. do listopada 2008.

"Očito je da će se ti događaji uzeti u obzir, ali ne bi trebali utjecati na proces pridruživanja niti spriječiti hrvatski napredak", istaknuo je Degert.



Pisane vijesti