Vatrogastvo nije samo zanimanje, nego poziv, plemenita misija

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku vatrogascima koji danas slave svoga zaštitnika svetog Florijana i obilježavaju Dan vatrogastva, istaknuvši da vatrogastvo nije samo zanimanje, nego poziv, plemenita misija.
 
"Od srca vam čestitam Dan vatrogastva i vašeg nebeskog zaštitnika - svetog Florijana.  Vatrogastvo nije samo zanimanje – nego poziv, plemenita misija", poručio je Banožić članovima Hrvatske vatrogasne zajednice.
 
Vatrogasnim zemaljskim i zračnim snagama poželio je da u novoj protupožarnoj sezoni imaju što manje posla, a što više priprema kako bi, kao i do sada, bili oni na koje se ljudi mogu osloniti.
 
"Hvala vam za spašene ljudske živote i materijalnu imovinu. Vaša svakodnevica nije laka, ali je obilježena dobrotom i čovjekoljubljem. Širite tu plemenitost čuvajući našu sigurnost i naš mir. Dragi vatrogasci, sretan vam vaš dan", zaključio je Banožić u čestitci u svoje i ime Ministarstva obrane.
 
Vatrogascima je njihov dan čestitao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.
 
''Svim vatrogascima od srca čestitam Dan vatrogastva i vašeg nebeskog zaštitnika – svetog Florijana! Vatrogastvo je zahtjevan i odgovoran posao, koji krase zajedništvo i nesebičnost. Zahvalni smo vam na požrtvovnom radu i podršci hrvatskom narodu i građanima u brojnim krizama'', napisao je predsjednik Vlade na Twitteru.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti