​Vlada će podupirati sve projekte koji koriste hrvatskoj konkurentnosti te digitalnoj i zelenoj transformaciji

  • Slika /Vijesti/2021/rujan/21 rujna/VRH_9784.png

Tijekom posjeta Zadarskoj županiji predsjednik Vlade Plenković sudjelovao je na otvorenju specijaliziranog poduzetničkog inkubatora  Centra za kreativne industrije rekavši da će Vlada nastaviti podupirati sve ovakve projekte koji koriste našoj konkurentnosti te dvostrukoj, digitalnoj i zelenoj transformaciji Hrvatske u ovom desetljeću.

"Ovakvi projekti su na tragu onog što radimo, a to je modernizacija Hrvatske, hvatanje koraka s 4. industrijskom revolucijom i hvatanje koraka s onima koji su koristili prednost pripadanja EU duže nego mi. Osiguravamo poticajno okruženje poslovanja i suvremenu opremu za male i srednje poduzetnike na području kulturnih i kreativnih industrija, koji će ovaj prostor koristiti za učenje, inovaciju i posao ", rekao je Plenković na svečanom otvorenju Centra za kreativne industrije.
 
U izjavi za medije nakon otvorenja Centra, projekta vrijednog gotovo 31 milijun kuna, a koje je financijski poduprla i Vlada, Plenković je pozvao sve zainteresirane da daju doprinos digitalnoj budućnosti Hrvatske kroz kreativne industrije, dio gospodarstva koji će se izrazito razvijati u budućnosti.
 
Hrvatska jedna od prvih zemalja koja napravila zakonski okvir za prihvat digitalnih nomada
 
"Znate da smo jedna od prvih zemalja koja napravila zakonski okvir za prihvat digitalnih nomada. Upravo oni, između ostaloga, mogu biti i korisnici ovoga centra. Iz promotivnog filma koji smo vidjeli čini mi se da ovdje ima velikog interesa, osobito među mladima", rekao je Plenković.
 
"Vlada će podupirati sve ovakve projekte koji koriste našoj konkurentnosti i našoj dvostrukoj transformaciji u budućnosti u ovom desetljeću, i digitalnoj i zelenoj", najavio je Plenković
 
Plenković je izrazio i zadovoljstvo županijskim povlačenjem europskih sredstava.
 
"487 milijuna eura europskih sredstava povukla je Zadarska županije, sam Zadar više od  250 milijuna eura, to pokazuje kako kroz koncept pametne županije iskoristiti sve mogućnosti koje imamo na raspolaganju članstvom u Europskoj uniji i razvijati Zadar i Zadarsku županiju na dobrobit svih njenih žitelja".
 
U Zadru je Plenković obišao i tvornicu Maraska sastavši se predstavnicima uprave u povodu 200. obljetnice postojanja tvrtke.
 
Zadarska Maraska brend je i uspješna hrvatska priča koja ulazi u 3. stoljeće postojanja
 
"Ova je kompanija brend poznat ne samo po čuvenom Maraschinu, nego brend cijelog ovog podneblja. Mislim da je to jedna sjajna, uspješna priča. I njima, kao i mnogim drugima u županiji i diljem Hrvatske u COVID krizi država je izišla u susret, osigurala sredstva za plaće. Koliko čujem, dobro se oporavljaju nakon krizne 2020. i vjerujem da će nastaviti s dobrim poslovanjem i proizvodnjom za domaće i inozemno tržište te tako pridonijeti Zadaru i cijelom ovom kraju ", rekao je Plenković.
 
Na svečanoj večeri u povodu postojanja dva stoljeća Maraske Plenković je  preuzimanje kompanije od strane Grupe Stanić ocijenio iskorakom i signalom povjerenja prema brendu koji je obilježio Zadar i Zadarsku županiju zadnjih 200 godina, ali i prema tradiciji dugoj šest stoljeća koja je utkana u način života podneblja.
 
"Investicija je izvrstan potez za brendiranje Zadra i Hrvatske, doprinos ulaganjima iz Bosne i Hercegovine, ali i u Bosnu i Hercegovinu i čini se sjajnim signalom za nove investicije koje će povećati i unaprijediti proizvodnju i osigurati daljnja izvozna tržišta te omogućiti da Maraska krene u treće stoljeće postojanja. Uime Vlade pozdravljam ovo ulaganje u Zadar", rekao Plenković.

Pisane vijesti