Vlada: najava iz Europske komisije bila je očekivana

ZAGREB, 24. srpnja 2008. (Hina) - Hrvatska Vlada ocijenila je u četvrtak najavu da će Hrvatskoj biti odmrznuta sredstva iz programa PHARE 2006 "očekivanom", te je naglasila da će time biti pozitivno ocijenjene aktivnosti Vlade poduzete radi rješavanja uvjeta koje je EK postavila pred sustav provedbe PHARE programa.

U Vladinu uredu za odnose s javnošću naglašeno je da je ta informacija još uvijek neslužbena jer se očekuje službeno pismo iz Europske komisije (EK).

"Očekujemo da će tim pismom biti pozitivno ocijenjene aktivnosti Vlade poduzete radi rješavanja mjerila koje je EK postavila pred sustav provedbe PHARE programa", rekla je zamjenica glasnogovornika Vlade Sunčana Glavak, dodajući da će se o pojedinostima više moći saznati čim stigne službeno pismo iz Bruxellesa.

Europska komisija trebala bi do kraja tjedna objaviti da je Hrvatskoj odmrznuto 80 milijuna eura iz pretpristupnog fonda PHARE 2006 koji su joj zamrznuti prije više od pola godine zbog manjkavosti u upravljanju fondovima i kašnjenja i kvalitete dokumentacije, potvrđeno je u četvrtak iz izvora Europske komisije u RH.



Pisane vijesti