Vlada podržava Zagrebačku županiju u brojnim projektima

  • Slika /Vijesti/2024/Srpanj/17_srpnja/VRH_8115.JPG

Premijer Andrej Plenković istaknuo je odličnu suradnju Vlade i Zagrebačke županije. "Često smo u različitim dijelovima Zagrebačke županije gdje se realiziraju brojni projekti koji pridonose kvaliteti života i zato nas ne čudi da ste po indeksu razvijenosti u Hrvatskoj odmah iza Grada Zagreba", rekao je. Izrazio je i zadovoljstvo što je Zagrebačka županija do sada iz europskih fondova apsorbirala 620 milijuna eura, da je konsolidirana dobit poduzetnika 630 milijuna eura te rade na visokoj zaposlenosti pri čemu je nezaposlenost niska.

U povodu obilježavanja Dana Zagrebačke županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Hotelu International u Zagrebu.

Premijer je u svom govoru izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ta županija  prema indeksu razvijenosti vodeća županija u zemlji te je istaknuo odličnu suradnju Vlade i Zagrebačke županije.

"Često smo u različitim dijelovima Zagrebačke županije gdje se realiziraju brojni projekti koji pridonose kvaliteti života i zato nas ne čudi da ste po indeksu razvijenosti u Hrvatskoj odmah iza Grada Zagreba", rekao je Plenković. Poručio je i kako nema aspekta koji bi bio otežavajući za razvoj te županije.

Izrazio je i zadovoljstvo što je Zagrebačka županije do sada iz europskih fondova apsorbirala 620 milijuna eura, da je konsolidirana dobit poduzetnika 630 milijuna eura te rade na visokoj zaposlenosti pri čemu je nezaposlenost niska.

Temeljni cilj Vlade podizanje ekonomskog i socijalnog standarda građana

Premijer je najavio da će u radu Vlade temeljni cilj biti podizanje ekonomskog i socijalnog standarda građana, pitanje priuštivosti stanovanja i pitanje demografske revitalizacije. Uz to, u sam vrh stavit će i pitanje zelene tranzicije, digitalne transformacije kako bismo bili uključeni u tehnološki napredak i globalnu konkurentnost, kao i ulaganja u obrazovanje.

Naveo je kako smo u ovom trenutku u procesu investicija vrijednih 2,7 milijardi eura namijenjenim od predškolskog do visokog obrazovanja i sportske dvorane.

Na obilježavanju Dana Zagrebačke županije, uz predsjednika Vlade Plenkovića, bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.

Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti