Vlada predložila Fabrisa Peruška za izvanrednog povjerenika i Irenu Weber za njegovu zamjenicu

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/27 veljače/DSC_4221.JPG

Danas je u Banskim dvorima održana sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj su donesene odluke o prijedlozima za opoziv izvanrednog povjerenika te za imenovanje novog povjerenika i njegove zamjenice u trgovačkom društvu Agrokor.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da Vlada Trgovačkom sudu za izvanrednog povjerenika predlaže Fabrisa Peruška, člana uprave Tiska, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber, trenutno savjetnicu izvanredne uprave za imovinski portfelj u Agrokoru.
 
Rekao je da su o angažmanu Fabrisa Peruška i Irene Weber obavljene i komunikacije s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća, koji su njihovu kandidaturu vrlo pozitivno primili. Ocijenio je to vrlo dobrim i bitnim s obzirom da oni na taj način dobivaju podršku dionika s kojima će nastaviti surađivati u procesu izvanredne uprave.
 
„Očekujem da ove naše prijedloge, imenovanje povjerenika i njegove zamjenice, Trgovački sud prihvati, donese odgovarajuće rješenje i da oni preuzmu svoju dužnost u najskorijem roku“, ustvrdio je.
 
Naglasio je da cilj Vlade Republike Hrvatske ostaje dobrobit hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava, kao i kvalitetno funkcioniranje Agrokora, zadržavanje radnih mjesta, postizanje nagodbe u zakonskom roku i dugoročna održivost njegova poslovanja.
 
„Na tom tragu je i počeo naš angažman prije 10 mjeseci i s tim ciljem će se on i nastaviti“, poručio je predsjednik Vlade.
 


Pisane vijesti | Odluke i sjednice Vlade | Andrej Plenković