Vladinim angažmanom u Hrvatsku će u naredna dva mjeseca doći više od 3,2 milijuna doza cjepiva

Slika /Vijesti/2021/travanj/28 travnja/1.jpg

Premijer Plenković je naglasio da je s današnjim danom, s novim dozama Pfizera, u Hrvatsku stiglo milijun doza cjepiva, a u narednih dva mjeseca će, zahvaljujući Vladinom angažmanu, doći više od 3,2 milijuna doza. "Sada je na cijelom zdravstvenom sustavu u koordinaciji ministra Beroša da se procjepljivanje maksimalno mobilizira i intenzivira i da na taj način osiguramo zdravstvenu zaštitu građana", poručio je.  

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovarao je u Šibeniku na pitanja novinara o aktualnim temama.

Upitan o problemima s cijepljenjem, premijer Plenković je kazao da je dobio izvješće da je s današnjim danom, s novim dozama Pfizera, u Hrvatsku stiglo milijun doza cjepiva, a u narednih dva mjeseca će zahvaljujući Vladinom, a ne angažmanu oporbe doći više od 3,2 milijuna doza.

"Sada je na cijelom zdravstvenom sustavu u koordinaciji ministra Beroša da se procjepljivanje maksimalno angažira, mobilizira i intenzivira i da na taj način osiguramo zdravstvenu zaštitu naših građana", rekao je Plenković.  

Ministar Beroš dobio zadatak da popravi tehničke detalje koji se tiču platforme

Predsjednik Vlade je kazao da je ministar Beroš dobio zadatak da popravi tehničke detalje koji se tiču kompjutorskoga programa odnosno platforme, istaknuvši da je sada bitno da se procijepi što veći broj ljudi. 

"Ministar Beroš je dobio vrlo precizan i jasan zadatak nakon našeg sastanka u nedjelju i on će nas sutra na Vladi izvijestiti o poduzetom", rekao je Plenković.

Ponovio je da je osigurao Hrvatskoj dovoljno doza cjepiva Pfizer umjesto AstraZenece koja kasni, tako da će se svi koji žele moći procijepiti.

"Što se tiče oporbene inicijative, nju ćemo odbiti kao i sve dosadašnje. Jasno vam je da kad je netko zacementiran na 15 posto, onda umjesto da gleda kako da se organizira, nastoji prebacivati odgovornost na druge. SDP u nedostatku potpore i izglednoga katastrofalnog rezultata na lokalnim izborima diljem Hrvatske nastoji kroz ovu temu ušićariti nešto na razini Hrvatskoga sabora", ustvrdio je premijer.

Premijer se osvrnuo i na pridruživanje inicijativi "Vax Live" na kojoj, između ostalog, sudjeluju Meghan i Harry te Joe Biden. 

"Ovo je drugi put da participiram i dajem potporu globalnoj koaliciji za procjepljivanje. Normalno je kad vas takva međunarodna nevladina inicijativa pozove da se odazovete. Tek kad na globalnoj razini riješimo pitanje procjepljivanja, onda ćemo se svi zajedno osjećati sigurnijima", ustvrdio je.

Nema prepucavanja s predsjednikom Milanovićem, država funkcionira

Premijer Plenković je novinarima kazao da nema prepucavanja s predsjednikom Milanovićem.

"Slušajte i gledajte pa vidite tko koga vrijeđa. Bili smo konstruktivni kao Vlada, želimo rješavati probleme i dogovarati se, ali nema smisla da glumimo zajedništvo kojega u biti nema. Ja sam čovjek koji je vrlo otvoren, vrlo jasan. Glumatanja nema, što vidite to dobijete. Takav sam cijelo vrijeme u životu i takav ću biti u ovom  mandatu", rekao je Plenković.

Naglasio je da država funkcionira.

"Državi ništa ne fali. Sve što treba funkcionira, svi primaju plaće, mirovine, dobit će Covid dodatak, doći će povrat poreza našim ljudima, mladima, nastavit će se mjere za očuvanje radnih mjesta, zadržavamo kreditni rejting, država funkcionira", poručio je Plenković.

Dodao je da treba popraviti detalje oko cijepljenja i zdravstvenog sustava. "Radimo na tome da omogućimo turističku sezonu. Ovo drugo je folklor", zaključio je premijer.

Pisane vijesti | Andrej Plenković