Vladino povjerenstvo obavit će razgovore s kandidatima za glavnog državnog odvjetnika te predložiti kandidata Saboru

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je bio gost Dnevnika Nove TV, a govorio je o izboru glavnog državnog odvjetnika i radu sudova u vrijeme pandemije koronavirusa.

Najavio je da će posebno Vladino povjerenstvo, u kojemu će biti predsjednik Vlade i pet ministara koji su svojim resorom vezani uz tematiku izbora glavnog državnog odvjetnika, obaviti razgovore s kandidatima.

„Nakon razgovora s kandidatima imat ćemo cjelovitu sliku i tada će Vlada donijeti odluku kojeg kandidata predložiti Saboru“, kazao je ministar.

Ministar Bošnjaković istaknuo je da Vlada trenutno nema svog kandidata, a što se tiče prve zamjenice glavnog državnog odvjetnika Zlate Hrvoj-Šipek kazao je da s njom na tu temu nisu razgovarali.

„Ona obavlja posao glavnog državnog odvjetnika i trebamo razgovarati s njom o drugim stvarima, a javni poziv je otvoren prema svima“.

O radu sudova

Ministar je kazao da je rad sudova determiniran nemogućnošću javnog prijevoza, pretežito malim sudnicama, napucima stožera i ostalim ograničavajućim faktorima.

Naglasio je da se predmeti koji su određeni rokovima obrađuju, a ostali, koji mogu čekati, trenutno čekaju.

Na upit hoće li Vlada donijeti novi zakon kako predmeti ne bi otišli u zastaru, ministar je ponovio da „ova situacija ne traje tako dugo da bi ti zastarni rokovi došli u pitanje, u ovom trenutku nema potrebe za takvim zakonom“.
 

Pisane vijesti