WTA Makarska Open i Europsko prvenstvo u ragbiju velika su promocija hrvatskog sporta, turizma i Makarske

  • Slika /Vijesti/2024/Lipanj/07_lipnja/VRH_1567.JPG

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Makarsku kako bi prisustvovao dvama velikim međunarodnim sportskim događajima - teniskom turniru WTA Makarska Open te utakmici Europskog prvenstva u ragbiju između reprezentacija Hrvatske i Gruzije.

Najprije je, u društvu novog ministra turizma Tončija Glavine, posjetio Teniski centar Makarska gdje se odvija WTA Makarska Open koji je, zahvaljujući izvrsnoj organizaciji, jedinstvenom dalmatinskom ambijentu i vrhunskoj igri jedan od najatraktivnijih turnira u svijetu tenisa.

''Drago mi je da smo danas u Makarskoj na WTA turniru koji se već nekoliko godina održava u ovom gradu u koji je preselio iz Bola na Braču. Lijepo je da ovdje imamo visoku kvalitetu svjetskog ženskog tenisa'', kazao je Plenković i pritom čestitao organizatorima i domaćinima te podsjetio da Vlada već niz godina podupire ovaj turnir. 

Poručio je da je ovo sjajna prilika za hrvatske tenisačice te poželio uspjeh Petri Martić  u današnjem  četvrtfinalu.

''Zadnji put kad je Hrvatica osvojila ovaj WTA turnir bilo je 1998., bila je to Mirjana Lučić, a naša Iva Majoli je bila zadnja finalistica, ima tome već dvadesetak godina. Tu smo da navijamo za Petru i za odličan uspjeh, promociju hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta, turizma i Makarske“, izjavio je predsjednik Vlade te nakon toga pogledao dio meča Petre Martić, koja se za polufinale borila s australskom tenisačicom Mayom Joint.

Premijer Plenković je potom na gradskom stadionu u Makarskoj odgledao utakmicu Europskog prvenstva u ragbiju 7 između reprezentacija Hrvatske i Gruzije. Ragbi 7 je globalno popularna olimpijska inačica ovog sporta koji predstavlja jedan od najpopularnijih i najstarijih sportova u svijetu.

''Ragbi je svjetski cijenjen i raširen sport, a Makarska je jedan od nekoliko gradova u Hrvatskoj koji imaju veliku tradiciju ragbija. Ragbi 7 je poseban napor, to mogu samo veliki atlete'', poručio je premijer.


Pisane vijesti