Predsjednik Vlade Andrej Plenković: 52. Festival kajkavskih popevki važan je dio tradicije Hrvatske

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas grad Krapinu.

Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je 25. Zagorski gospodarski zbor.
 
Riječ je o gospodarskoj manifestaciji koja predstavlja najveće okupljanje i prezentaciju gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije, ali i gospodarstvenika iz susjednih županija te Grada Zagreba.
 
Predsjednik Vlade istaknuo je kako 25. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora pokazuje koliko je poduzetnički duh prisutan u Krapinsko-zagorskoj županiji te koliko su stanovnici usmjereni na rad, proizvodnju i nove ideje.
 
"Stanovnici Krapinsko-zagorske županije jako dobro koriste sve mogućnosti koje nude hrvatske financijske institucije te fondovi Europske unije. Drago mi je što Zagorje pulsira, ono je poznato po obrtništvu, tradicionalnim i vrijednim ljudima koji su željni dobrobiti za sebe, za svoje obitelji te za Hrvatsku", poručio je Plenković.
 
Predsjednik Vlade nazočio je i 52. Festivalu kajkavskih popevki – retrospektivnog koncerta „Popevke zanavek“ te je naglasio kako je Festival kajkavskih popevki sjajna manifestacija hrvatske tradicije, baština sjeverozapadne Hrvatske, kombinacija kulture, gospodarstva i poduzetništva.
 
"Festival „Popevke zanavek“ sjajno je prisjećanje na uspješnice ovoga festivala te na kajkavske popevke kao važan dio hrvatske tradicije", zaključio je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti | Andrej Plenković