Božinović: Policija će riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da je policija pokrenula istragu vezano za transparent u zagrebačkoj Kustošiji kojim se vrijeđaju srpske majke i djeca, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost.

Božinović je u Prelogu, gdje je nazočio otvorenju Sportskih igara mladih, novinarima komentirao navijački transparent koji je jučer osvanuo u Zagrebu s uvredljivim natpisima prema srpskim ženama i djeci.

Izrazio je uvjerenje da je policija pokrenula istragu i da će riješiti ovaj slučaj, kao i svaki "koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”.

Od jutros su svi vrlo angažirani na ovom slučaju

Naglasio je kako su od jutros "svi vrlo aktivno angažirani na tom slučaju”.

Na pitanje jesu li identificirani počinitelji, Božinović je rekao kako je policija jedna od institucija koja "vrlo promptno, možda i najbrže od svih izvješćuje javnost o svemu što se radi, ali naravno da se to radi u trenutku kada budu mogli podijeliti s javnošću informacije koje budu mogli”.

Božinović je komentirao i prozivke o navodnoj policijskoj brutalnosti prema migrantima na granici.

Hrvatska policija prema nikome ne postupa brutalno

"Ja sam u posljednje vrijeme u nekoliko javnih istupa vrlo odlučno kazao da hrvatska policija ne postupa brutalno prema bilo kome. Hrvatska policija čuva hrvatsku granicu, sprječava ilegalne ulaske”, istaknuo je ministar.

Dodao je kako oni koji plasiraju takve navode, uključujući "onaj gdje su navodno hrvatski policajci migrantima crtali crvene križeve na tjemenu i to na prvi dan Ramazana”, ne misle dobro ni migrantima niti Republici Hrvatskoj.

"U svakom slučaju, naša poruka je da ćemo poštivati zakone, da ćemo poštivat nacionalno zakonodavstvo, europsko zakonodavstvo i nikad nas nitko neće spriječiti da štitimo hrvatsku granicu od ilegalnih prijelaza, bez obzira odakle svi ti pritisci mogli dolaziti”, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Davor Božinović