Goran Marić za RTL odgovara na optužbe: Sve je izmišljeno, otkad sam ušao u politiku, ništa nisam stekao

Ministar državne imovine gostovao je u emisiji RTL Direkt gdje je odgovorio na napise i propitivanja u vezi s nekretninama i poslovanjem tvrtki u kojima je radio prije nego je stupio na političke funkcije.

"Obnašao sam dvije političke funkcije, jedna je u Saboru, a druga ministarska. Sve što sam stekao, stekao sam prije političkih funkcija. Dakle, do 2008. godine sam stekao sve što ima, samo sam mijenjao oblik imovine, ali ona se nije povećavala. Radim 36 godina, predavao sam na raznim institucijama, bavio se raznim aktivnostima i sve sam stekao na zakonit način, što je vidljivo. U jednoj fazi sam imao plaću od sedam tisuća maraka, što je kao danas deset tisuća eura. Otkad sam ušao u politiku, ništa mi ne treba. Naravno, svaka činjenica može se izokrenuti, kao da sam prodao apartman 2014., a prodao sam ga 2004. pa nisam ni mogao prijaviti", izjavio je Marić pa se osvrnuo na navode o svom sinu:

"To je bila tvrtka moga sina, ne postoji pojam obiteljske tvrtke. Sin je prenio svoje poslovne udjele. Gospodin Šarić bio je član upravnog odbora Šted-investa prije no što sam postao direktor. Dakle, njegova poznanstva i veze sežu dulje nego ja. Što se tiče vrijednosti tvrtke, na nju utječe mnogo čimbenika... Olako se zaključuje i nikad nije onako kako se čini. Ima razloga zašto je to tako napravljeno. Koji je razlog da moj sin nešto pokloni, zašto bi to radio? Sve ovo je izmišljeno da bi se kazalo kako je moj sin kupio stan u Veslačkoj. On je jedini sin nekog dužnosnika za kojeg se objavljuje ovako nešto, kao i da je kupio stan, a nije. Uredno je prijavljen Poreznoj upravi i ponosan sam na svog sina", objasnio je Marić.

"Ovakvi napisi neće promijeniti okolnosti i stanje onih koji su ostali bez poslovnih prostora, a takvih je 500 samo u Zagrebu", kazao je Marić, ali nije otkrio tko traži nagodbu:

"Državno odvjetništvo odlučuje ima li uvjeta za nagodbu ili nema. Dobili smo mišljenje da nema."

Naveo je da mnogi koriste državnu imovinu koja nije njihova, pa i Titov sin, u vrijednosti od milijun kuna. I ne želi iseliti.

"Nije do mene dovesti to u red, to mora DORH, kojem smo predali sve dokumente. Kao i za sve druge sporne slučajeve."

Izvor: RTL / Vlada RH

Pisane vijesti | Goran Marić