Hrvatski vaterpolo učinio je jako puno za imidž Hrvatske u svijetu

  • Slika /Vijesti/2018/06 lipanj/15 lipnja/Vaterpolo/F3.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju monografije "Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola 2007. – 2017." objavljene u nakladi Hrvatskog vaterpolskog saveza i izdavačke kuće Školska knjiga.

Ova vrijedna monografija kronološki opisuje deset medaljama izuzetno bogatih godina u dugoj povijesti hrvatskog vaterpola. Hrvatski su vaterpolisti u tom razdoblju osvojili 17 medalja na velikim natjecanjima, dva su puta bili prvaci svijeta, jednom prvaci Europe, a igrali su i dva olimpijska finala, od kojih je jedno ovjenčano zlatom.
 
Obraćajući se prisutnima, predsjednik Vlade čestitao je vaterpolistima  i Hrvatskom vaterpolskom savezu na brojnim uspjesima.
 
Istaknuo je da je hrvatski vaterpolo kvalitetan izvozni proizvod koji je učinio jako puno za imidž Hrvatske u svijetu te kazao da će ''Vlada i dalje podupirati hrvatski sport i vaterpoliste kako bi nastavili sa sjajnim rezultatima na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima te drugim natjecanjima u svim kategorijama”.

Pisane vijesti | Govori i izjave | Andrej Plenković