Ministar Ćorić obišao radove na aglomeraciji u Bjelovaru

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić obišao je u petak Križevačku cestu na kojoj se gradi kanalizacija, vrijedna oko devet milijuna kuna.
 

U Bjelovaru uskoro počinju radovi na aglomeraciji, vrijedni 257 milijuna kuna, a spomenuti radovi uvjet su za početak aglomeracije, koja obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje Bjelovara i susjedne općine Rovišća.

Radove će izvoditi zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Koming, Brana i Bistra, a rok za dovršetak je ožujak 2023. Projekt aglomeracije vrijedan je 257,4 milijuna kuna, odi čega 147,6 milijuna nepovratno sufinancira EU. Osim Vodnih usluga, u financiranju sudjeluju i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Hrvatske vode.

Svakim novim priključkom do višeg standarda

Ulagat će se u bjelovarski pročistač otpadnih voda i izgradnju i rekonstrukciju 20 kilometara vodoopskrbne mreže te 18,5 kilometara kanalizacijske mreže.

„Svaki novi priključak na vodoopskrbu kao i na odvodnju pobjeda je kako Hrvatskih voda, tako i svih nas zajedno jer će standard naših građana s područja grada Bjelovara, ali i općine Rovišća na taj način biti uvećan”, poručio je ministar Ćorić

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak je rekao da će vrijednost tog projekta svakako pozitivno utjecati na bjelovarsko gospodarstvo.

Projekt aglomeracije počeo je potkraj 2014. potpisivanjem ugovora o partnerstvu između Grada Bjelovara, Općine Rovišća, Bjelovarsko-bilogorske županije i bjelovarskoga komunalnog poduzeća.
 
Izvor: Hina / Vlada
 

Pisane vijesti | Okoliš | Tomislav Ćorić