Održana tematska sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga VRH

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studeni - 15. prosinca) danas je u Banskim dvorima održana tematska sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga VRH s predsjednicima županijskih povjerenstava za suzbijanje zlouporabe droga.  

Tematskom sjednicom predsjedala je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, a na istoj su predstavljeni trendovi zlouporabe droga na nacionalnoj i županijskoj razini te je potpisan Protokol suradnje između županijskih povjerenstava za suzbijanje zlouporabe droga, Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga VRH. Protokol ima za cilj osigurati učinkovitu koordinaciju u provedbi programa prevencije i tretmana ovisnosti, potaknuti u lokalnim zajednicama razmjenu iskustva i najbolje prakse u provedbi politike prema ovisnostima i ovisničkim ponašanjima te pružiti dodatnu podršku postojećem institucionalnom okviru suzbijanja ovisnosti.
 
Dnevni red
 
  1. Predstavljanje trendova zlouporabe droga u RH s osvrtom na rezultate evaluacije Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga 2012.-2017. i aktivnosti izrade nove Nacionalne strategije suzbijanja ovisnosti 2018.-2025.
  2. Trendovi zlouporabe droga na razini županija, problemi u provedbi županijskih akcijskih planova suzbijanja zlouporabe droga i plan aktivnosti na razini županija
  3. Potpisivanje Protokola suradnje između županijskih povjerenstava za suzbijanje zlouporabe droga, Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske
 
 
 

Pisane vijesti