Potpredsjednica Jadranka Kosor na sjednici UN-ove Komisije za ljudska prava

Sjednica UN-ove Komisije za ljudska prava počela je u ponedjeljak u Ženevi uz sudjelovanje potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

ZAGREB/ŽENEVA, 14. ožujka 2005. (Hina) - Sjednica UN-ove Komisije za ljudska prava počela je u ponedjeljak u Ženevi uz sudjelovanje potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Jadranka Kosor održat će govor na plenarnoj raspravi na visokoj razini u kojem će upoznati skup s najnovijim dostignućima u RH na području zaštite i promocije ljudskih prava, s posebnim naglaskom na pitanjima zaštite žena i djece.

Očekuje se da će potpredsjednica Vlade RH na marginama sjednice održati bilateralne sastanke s Louise Arbour, visokom povjerenicom UN-a za ljudska prava, Brunsonom McKinleyem, direktorom Međunarodne organizacije za migracije te Gregoriem Goodsteniom, voditeljem misije Međunarodne organizacije za migracije u Hrvatskoj, priopćila je Stalna misija RH pri Ujedinjenim narodima.

Na marginama skupa održava se i radna večera ministrica vanjskih poslova na kojoj će nazočiti hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović. Ministrice će raspravljati o trgovini ljudima, pomoći žrtvama i poštovanju njihovih ljudskih prava, uz poziv svim relevantnim međunarodnim čimbenicima za borbu protiv trgovine ljudima.

Otvarajući 61. sjednicu UN Komisije za ljudska prava, Arbour je osudila selektivnost "diplomacije za ljudska prava".

"Naš pristup diplomaciji za ljudska prava nije uvijek zadovoljavajući. On je sporadičan i selektivan", rekla je ona dodajući da pristup Komisije mora biti učinkovitiji.



Pisane vijesti