Potpredsjednica Kosor sastala se u Ženevi s glavnim direktorom Međunarodne organizacije za migracije McKinleyem

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kososastala se danas, tijekom svog sudjelovanja na 61. zasjedanju UN Komisije za ljudska prava UN-koje je započelo u Ženevs glavnim direktorom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Brunson McKinley-em.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, sastala se danas, tijekom svog sudjelovanja na 61. zasjedanju UN Komisije za ljudska prava UN-a, koje je započelo u Ženevi, s glavnim direktorom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Brunson McKinley-em.

Potpredsjednica Kosor predstavila je glavna postignuća Republike Hrvatske u području migracija, te izložila aktivnosti hrvatske Vlade u suzbijanju trgovanja ljudima. Tom prilikom glavnom direktoru IOM-a McKinleyu je predstavljen i uručen Nacionalni program za suzbijanje trgovanja ljudima za razdoblje 2005-2008. godine. Glavni direktor IOM-a McKinley izrazio je zadovoljstvo u pogledu bogatog sadržaja Nacionalnog programa, nazvavši ga modelom koji može poslužiti kao uzor ostalim zemljama u regiji. Potpredsjednica Kosor pohvalila je i inicijativu Međunarodne organizacije za migracije o pokretanju novog projekta samozapošljavanja hrvatskih branitelja. I potpredsjednica Kosor i glavni direktor IOM-a McKinley u konačnici su iskazali značajan napredak međusobne suradnje, te želju za njenim uspješnim nastavkom. Na kraju susreta, gđa Kosor uputila je poziv glavnom direktoru IOM-a McKinleyu za posjet Republici Hrvatskoj, što je on sa zadovoljstvom i prihvatio.



Pisane vijesti