Potpredsjednica Vlade Dalić s državnim tajnikom u Ministarstvu poduzetništva i inovacija Kraljevine Švedske Johanssonom

  • Slika /Vijesti/2018/03 ožujak/15 ožujka/PPVRH i Švedska/1.jpg

Potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić sastala se danas s Niklasom Johanssonom, državnim tajnikom u Ministarstvu poduzetništva i inovacija Kraljevine Švedske.

Razgovarali su o mogućnostima jačanja bilateralne gospodarske suradnje, posebice jer Hrvatska upravo sa Švedskom između nordijskih zemalja ima najrazvijenije gospodarske odnose. Švedska je za Republiku Hrvatsku prvi trgovinski partner na sjeveru Europe te ostvaruje najviše ulaganja i turističkih dolazaka. Sugovornici su se složili da je gospodarska suradnja posljednjih godina posebno intenzivirana. U tom smislu, kao dobar primjer dugoročne i strateške suradnje, istaknuta je tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

Poseban naglasak stavljen je na važnost ulaganja u istraživanje i razvoj te digatalnu transformaciju gospodarstva u skladu s ciljevima Europske unije.

Potpredsjednica Dalić je istaknula da je digitalna transformacija našeg gospodarstva i društva u tijeku te je potrebno te iste procese kvalitetno oblikovati.

Sastanku su nazočili i predstavnici Wallenberg fondacije, SAAB-a i Ericsson Nikole Tesle. Obje strane usuglasile su se oko potrebe jačanja bilateralne gospodarske suradnje s naglaskom na razvoj digitalnih tehnologija u gospodarstvu.

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Pisane vijesti | Priopćenja | Martina Dalić