Predsjednik Vlade: Jadrolinijina linija Dubrovnik-Mljet treba se nastaviti kao i do sada

Jadrolinija je brodar u državnom vlasništvu, njene su linije izuzetno značajne za razvoj turizma, posebice na otocima i nedopustivo je da se jednostranom odlukom onemogući normalno prometovanje domaćeg stanovništva i turista između Mljeta i kopna, ističe premijer...

ZAGREB, 20. svibnja 2007. (Hina) - Nakon najave Jadrolinije da će tijekom ljetnih mjeseci ukinuti stalnu trajektnu liniju između Dubrovnika i otoka Mljeta, predsjednik Vlade Ivo Sanader naložio je Upravnom vijeću Agencije za obalni linijski pomorski promet da povuče takvu odluku.

Premijer Sanader inzistira da se takva odluka trenutačno suspendira i da Jadrolinija nastavi prometovati tom linijom po dosadašnjem redu plovidbe.

Jadrolinija je brodar u državnom vlasništvu, njene su linije izuzetno značajne za razvoj turizma, posebice na otocima i nedopustivo je da se jednostranom odlukom onemogući normalno prometovanje domaćeg stanovništva i turista između Mljeta i kopna, ističe premijer u izjavi za Hinu.

Kako su objavili mediji, Jadrolinija u novom plovidbenom redu od 1. lipnja ne predviđa trajektnu liniju Dubrovnik - Sobra, zbog čega je 80 posto otočana potpisalo peticiju kojom traže da se linija ne ukida.



Pisane vijesti