Predsjednik Vlade Orešković na primopredaji vlasti: Dat ćemo sve od sebe, u fokusu nam je budućnost, a ne prošlost

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/siječanj/22 siječanj/Primopredaja.jpg

Novi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, kasno sinoć, nakon što su saborski zastupnici iskazali povjerenje novoj Vladi, sa svojim prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom, obavio je simboličnu primopredaju vlasti. 

U Banskim dvorima dočekao ga je bivši premijer Zoran Milanović sa svojim suradnicima, čestitao novome predsjedniku Vlade i zaželio mu uspjeh u vođenju države. „Neće mu biti jednostavno. Bit će lakše nego prije četiri godine, ali neće biti jednostavno“, rekao je Milanović. 

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković izjavio je: „Izazovi su pred nama, ali moj je tim spreman preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pokrenemo gospodarstvo i poboljšamo standard svakog građanina Hrvatske“. Okupljenim je novinarima kazao da nije očekivao tako dugačku saborsku raspravu, kao ni da će joj u središtu biti rasprava o ustašama i partizanima. „No, to je demokracija, a u svakoj demokratskoj državi postoji proces te neke stvari mogu duže trajati.
 
Novi premijer smatra da postoje pametnije teme na koje se treba fokusirati. „Mislim da građani traže nekakve promjene. Ja sam otvoreno komunicirao svoj stav, i fokus mi je budućnost, a ne prošlost“, zaključio je.

Foto: Hina 

Pisane vijesti | Priopćenja