Predsjednik Vlade: Vrijeđanje vjerskih sloboda i osjećaja neće se tolerirati

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da se vjerski osjećaji drugih moraju poštovati te da je hrvatska Vlada poslala jasnu poruku svima u Hrvatskoj i svijetu da se vrijeđanje vjerskih sloboda i osjećaja neće tolerirati.

Deanovac, 8. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da se vjerski osjećaji drugih moraju poštovati te da je hrvatska Vlada poslala jasnu poruku svima u Hrvatskoj i svijetu da se vrijeđanje vjerskih sloboda i osjećaja neće tolerirati.

Sanader je to rekao odgovarajući novinarima na pitanje u vezi s "Nacionalovim" objavljivanjem karikatura proroka Muhameda.

Upitan poduzima li Vlada kakve mjere sigurnosti nakon objave karikatura, odgovorio je da Vlada prati situaciju te da će njezina reakcija biti sukladna njezinim razvojem. Također je odgovorio kako Vlada nema informacija o mogućem gospodarskom bojkotu islamskih zemalja prema Hrvatskoj.

Ponovio je da je objavljivanje karikatura proroka Muhameda u "Nacionalu" vrlo loš urednički potez koji Vlada odbacuje, jer se to objavljivanje protivi temeljima suvremene demokracije.

"To je isto kao kad bi se netko rugao s Isusom Kristom", rekao je Sanader te istaknuo da Vlada i to odbacuje navodeći pri tom televizijsku emisiju Zlikavci.

Suvremena demokracija temelji se na poštivanju drugoga i drugačijega, poručio je premijer Sanader.



Pisane vijesti