Štromar: Ima još prostora za subvencionirane stambene kredite za mlade. Natječaj će biti otvoren i idući tjedan

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar govorio je, nakon današnje sjednice Vlade, o subvencioniranju stambenih kredita, odnosno predstavio trenutni tijek tog procesa.

Ističući da se radi o izuzetno bitnoj temi i za Vladu Republike Hrvatske i za mnoge mlade ljude koji žele kupiti nekretninu, podsjetio je da je početak zaprimanja prijava za subvencije bio 4. rujna.

Izvijestio je da je do sada zaprimljeno 1.220 zahtjeva za subvencioniranjem kredita.

„To znači da nisu popunjene kvote i da će se i dalje moći prijavljivati“, kazao je potpredsjednik Štromar.

Prema izračunu anuiteta za prvih 250 obrađenih zahtjeva, pokazalo se da ima prostora za više od 1800 kredita. „To znači da još ima prostora i natječaj će biti otvoren sigurno i idući tjedan“, rekao je potpredsjednik Vlade.

Izvijestio je i da kod određenog broja zahtjeva nije u potpunosti prikupljena dokumentacija ili neki od dokumenata, konkretno uporabna dozvola, nisu valjani. Dodao je da će se onim prijaviteljima koji nisu predali pravovaljanu uporabnu dozvolu, dati rok od 30 dana da dopune zahtjev. Naveo je i kako je ministarstvo tijelima koje izdaju dozvole za gradnju dalo nalog da u prioritet stave rješavanje zahtjeva građana za uporabnom dozvolom.

„Ima još vremena i prostora za subvencionirane stambene kredite“, poručio je potpredsjednik Vlade Štromar i pozvao građane koji žele subvencionirani stambeni kredit da se jave u banke, a banke je pozvao da nastave s ovim procesom.

Pisane vijesti | Predrag Štromar