Tema proširenja na inicijativu Hrvatske ponovno među prioritetima EU-a

  • Slika /Vijesti/2020/02 veljača/26 VELJAČE/CDU6.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Kluba zastupnika Kršćansko-demokratske unije i Kršćansko-socijalne unije (CDU/CSU) u njemačkom Bundestagu koje je predvodio Michael Grosse-Brömmer, glavni tajnik Kluba zastupnika.

Predsjednik Vlade Plenković je zastupnike iz Bundestaga upoznao s prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, te osobito s održavanjem Zagrebačkog sastanka na vrhu između država članica EU i jugoistoka Europe u svibnju ove godine. Izrazio je zadovoljstvo što je tema proširenja ponovno visoko na dnevnom redu institucija EU. 
 
Njemački zastupnici podsjetili su da je Bundestag još u rujnu prošle godine izrazio svoju snažnu podršku otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.
 
U razgovoru je bilo riječi i o planovima za Konferenciju o budućnosti Europe te tijeku pregovora o Višegodišnjem financijskom okviru, a sugovornici su izrazili svoje zadovoljstvo i tradicionalno dobrim političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Njemačke.

Pisane vijesti | Andrej Plenković