Vlada: U vodoopskrbu Krapinsko-zagorske županije 283 milijuna kn

U razvitak vodoopskrbe u Krapinsko-zagorskoj županiji idućih će se pet godina uložiti oko 283 milijuna kuna, a taj program razvitka, koji će sufinancirati država, Vlada je prihvatila na današnjoj sjednici u Krapini.

KRAPINA, 5. svibnja 2005. (Hina) - U razvitak vodoopskrbe u Krapinsko-zagorskoj županiji idućih će se pet godina uložiti oko 283 milijuna kuna, a taj program razvitka, koji će sufinancirati država, Vlada je prihvatila na današnjoj sjednici u Krapini.

Taj bi Program ujedinio četiri velika vodoopskrbna sustava u jedan, uz mogućnost da svaki od njih funkcionira zasebno.

Uz cestogradnju, to je jedan od vitalnih infrastrukturnih projekata u Županiji, rekao je premijer Ivo Sanader, koji je prije sjednice otvorio carinarnicu u Krapini.

Odluku o toj carinarnici Vlada je donijela u ožujku na temelju novog ustroja Carine.

Vlada je lani donijela novi ustroj carinske službe, kazao je premijer, navodeći da je do tada Carina praktički bila ustrojena po jugoslavenskom modelu koji nije odgovarao hrvatskim potrebama.

Sanader je pobrojao i druge projekte u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojima sudjeluje i država.

Započeti su radovi na završetku autoceste Zagreb-Macelj, koji se trebaju okončati 2007. Vrijednost radova na 67 kilometara te autoceste je oko dvije milijarde kuna. Uz to, do 2008. u lokalne će se ceste uložiti 365 milijuna kuna.

U nastavak izgradnje Opće bolnice Zabok, Ministarstvo zdravstva i županija uložit će oko 300 milijuna kuna.

Država je pomogla restrukturiranje tvrtke Elcon, a Fond za razvoj i zapošljavanje tvrtkama Frasinox i Hefest metal.

Kroz šest infrastrukturnih projekta Fond za regionalni razvoj u županiju je lani bespovratno usmjerio oko 6 milijuna kuna.

Za sanaciju odlagališta otpada osigurano je 31 milijun kuna. Premijer je istaknuo i da je Županija kandidirala 23 poduzetničke zone.



Pisane vijesti