Premijer Sanader primio izaslanstvo MUP-a u povodu Dana policije

Premijer Ivo Sanader danas je u povodu Dana policije, 29. rujna primio izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, zahvalivši se pritom policiji na njezinoj ulozi u Domovinskom ratu.

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je u povodu Dana policije, 29. rujna primio izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, zahvalivši se pritom policiji na njezinoj ulozi u Domovinskom ratu.

"Svi znamo kako je bilo u vrijeme Domovinskog rata i želim se zahvaliti na ulozi policije u svim vojno-redarstvenim akcijama, posebice Bljesku i Oluji jer su one u temeljima hrvatske slobode i hrvatske države, rekao je Sanader u Banskim dvorima.

Obraćajući se MUP-ovom izaslanstvu koje je predvodio ministar Ivica Kirin, rekao je da policija danas ima druge zadaće.

"Hrvatska danas želi biti u potpunosti pravna i sigurna država koja će se znati obračunati i s organiziranim kriminalom", rekao je Sanader, dodavši da tu neće biti popuštanja.

Kazao je da će se sukladno financijskim mogućnostima, koje bi bile bolje da nije bilo rata, vidjeti može li se poboljšati finacijski položaj MUP-a. No, dodao je da Hrvatska još uvijek plaća danak ratu tako da se još ne može upustiti u investicije kakve bi htjeli kad je riječ o MUP-u.

Ministar Kirin ustvrdio je da je hrvatska policija u Domovinskom ratu imala osnovnu ulogu i da je započela borbu za domovinu, pri čemu je poginulo 711 pripadnika MUP-a, više od 3.500 ih je ranjeno, a još 44 se vode kao nestali i zatočeni.

Danas imamo zadaću krenuti u sustavu borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala i usvajanje standarda europskih zemalja, kazao je Kirin.

U povodu Dana policije, izaslanstvo MUP-a jutros je primio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a večeras će u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" biti priređena svečana akademija.



Pisane vijesti