Hvala vam! Građani sa svijetom podijelili priče o Hrvatskoj, #CroatiaEU postao ‘trending’ na Twitteru

Vlada Republike Hrvatske, putem Odjela za online komunikaciju, vodi otvoren dijalog s građanima preko društvenih mreža. Društvene mreže Vlade Republike Hrvatske predstavljaju otvoren i dvosmjeran forum za neposrednu komunikaciju, razmjenu sugestija, kritika, mišljenja i stavova te pomažu ostvarivanju prava na pristup informacijama, a u cilju povećanja participacije građana u političkim procesima.

“[USPJELI SMO] #CroatiaEU otišla je worldwide trending! Bravo svi! Hvala”, poručila je danas Vlada RH putem svog službenog profila na Twitteru, odgovarajući na neke od 12.125 objava o #CroatiaEU koje su korisnici iz Hrvatske i svijeta tvitali u posljednjih 24 sata. Kroz takvu je interakciju ostvaren doseg od 1,8 milijuna Twitter korisnika, a tema ulaska Hrvatske tako je na ovoj mreži bila i svjetski obilježena.

Objave građana s Facebooka, Twittera i Instagrama prikazane su na središnjoj svečanoj proslavi videoprojekcijom na Trgu bana Jelačića na preko 500 kvadratnih metara, postavljajući tako rekord ovakvog načina prezentacije materijala s društvenih mreža.

Na društvenoj mreži Instagram, popularnoj mobilnoj aplikaciji za dijeljenje fotografija, u posljednjih 10 dana pristiglo je više od 2.180 fotografija o Hrvatskoj. Korisnici su svijetu predstavili hrvatska omiljena mjesta, hranu, pjesme i ljude.
Vlada Republike Hrvatske po prvi je puta omogućila i video prijenos središnje proslave preko svog YouTube kanala, koristeći svjetski popularnu uslugu YouTube Live.


Podsjetimo, Odjel za online komunikaciju Vlade Republike Hrvatske porukama i video spotom pozivao je proteklog tjedna internet korisnike da dijele vlastite sadržaje o Hrvatskoj uz korištenje ključne riječi #CroatiaEU, kako bi svojim slikama, statusima i tvitovima svijetu na jedinstven način ispričali priču o Hrvatskoj.
 

Stranica