Pravila korištenja društvenih kanala Vlade RH

Vlada Republike Hrvatske, putem Odjela za online komunikaciju, vodi otvoren dijalog s građanima preko društvenih mreža. Ovo su uvjeti korištenja koje prihvaćate korištenjem društvenih kanala Vlade Republike Hrvatske.

Dnevno, preko društvenih mreža, ali i na druge načine, odgovorimo na više od 50 upita građana. Sve sjednice Vlade Republike Hrvatske dostupne su na Youtube kanalu Vlade Republike Hrvatske, a fotografije su dostupne za pregled na Instagram profilu. 

Tu smo zbog vas i zato vas pozivamo da nam putem društvenih kanala i dalje šaljete prijedloge, upite i konstruktivne kritike kako bismo poboljšali rad. Međutim, neke stvari ne možemo tolerirati (vrijeđanje drugih korisnika, vulgarizmi i slično), stoga smo donijeli sljedeće uvjete korištenja:

Uvjeti korištenja 

  • Podržavamo slobodu mišljenja i želimo čuti, ne samo pohvale, nego i kritike na naš račun. Međutim, korištenje psovki i vrijeđanje ne možemo tolerirati. 
  • S obzirom na to da Facebook, Twitter i druge društvene mreže nisu u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske, svi korisnici podliježu pravilima tih društvenih mreža s kojima su upoznati prilikom registracije. Ne toleriramo diskriminaciju na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u organizaciji, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije. Vlada Republike Hrvatske ne odgovara za komentare korisnika koji krše ova pravila, a koji zbog brojnosti ne mogu biti administrirani.
  • Višekratno ponavljanje istih objava, komentara ili pitanja na našoj Facebook stranici (koji istovremeno zagušuju komentare i pitanja drugih građana) smatrat ćemo neželjenim porukama (spam). Ako nakon opomene korisnik ne odustane od takvog ponašanja, spamom ćemo ga i klasificirati te spriječiti daljnje objave određenog autora. Također, prijetnje članovima Vlade Republike Hrvatske ili njezinim zaposlenicima, nećemo tolerirati.
  • Na Facebook stranici Vlade nije dopušteno reklamiranje drugih Facebook stranica.
  • Objave poveznica s internetskih portala na našoj Facebook stranici ne smatramo pitanjem. 
  • Zbog toga što Facebooku mogu pristupiti i djeca i maloljetnici, svaka objava koja sadrži eksplicitne scene nasilja i/ili krvi te uznemiruje i izaziva zgražanje ostalih posjetitelja ove stranice bit će obrisana. Uvredljiv i eksplicitan sadržaj neće se tolerirati.
  • Sve objave koje se kose s gore navedenim uvjetima, bit će obrisane a korisnici nakon upozorenja blokirani (ako na pojedinoj društvenoj mreži postoji mogućnost brisanja i blokiranja).
  • Sadržaji s društvenih mreža, a koje je kreirao Odjel za online komunikaciju ili Vlada, mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Također, dopušteno je stavljati poveznicu društvenih kanala Vlade Republike Hrvatske na druge stranice.