8. sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 8. sjednicom Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske, u petak, 22. prosinca 2023., u 9 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
 
Uz predsjednika Vlade na sjednici će sudjelovati potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
 
Vijeće za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske osnovano je na sjednici Vlade 6. travnja 2018. godine u svrhu praćenja i koordinacije provedbe mjera demografske politike iz Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.-2020.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice nakon koje su predviđene izjave za medije.
 

Najave