Aladrović: Novac usmjeravati i u politike aktivnog zapošljavanja, pomagat će se i dalje za najugroženija radna mjesta

Slika /Vijesti/2021/rujan/2 rujna/VRH_3417 (1).png

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je da će se i dalje podupirati radna mjesta koja su najugroženija zbog pandemije, ali će se novac usmjeravati i na politike aktivnog zapošljavanja.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, ministar je istaknuo da su na Vladi danas  definirana dva seta mjera - za kolovoz i za rujan, a o tome će detaljnije biti riječi na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak, 6. rujna.

Za kolovoz će mjere potpore za očuvanje radnih mjesta od 4.000 kuna ostati za djelatnosti pripreme i usluživanje pića, event industriju, prijevoz putnika i putničke agencije. S obzirom na relaksaciju mjera, za rujan one će ostati za event industriju, putničke agencije i noćne klubove, najavio je.

Aladrović je izjavio i da je Vlada uz mjere potpore uspjela očuvati radna mjesta u pandemiji te najavio da će sva dodatna sredstva u proračunu usmjeriti u politike aktivnog zapošljavanja. Do kraja ove godine na raspolaganju je za tu svrhu 500 milijuna kuna, a za iduću godinu se planira oko 1,5 milijarde kuna.

U slučaju da dođe do poremećaja zbog pogoršanja epidemiološke situacije, poduzetnici će moći računati na pomoć Vlade, ali isto tako i ako dođe do poboljšanja očekujemo da će u nekom trenutku iščeznuti mjera za očuvanje radnih mjesta, istaknuo je Aladrović.

Ministra su novinari pitali o zapošljavanju Amazona u Hrvatskoj, a on je rekao da nema konkretne informacije o tome nego je vidio u medijima, ali i da je ta kompanija dobrodošla u Hrvatsku, jer se radi o tehnološkom i logističkom globalnom divu.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Josip Aladrović