Aladrović uručio ugovore iz poziva "Zaželi" vrijedne 11,7 milijuna kuna

U sklopu poziva "Zaželi", ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u ponedjeljak je u Zadru uručio pet ugovora od 11,7 milijuna kuna kojima će se omogućiti zapošljavanje 130 teže zapošljivih žena i žena koje skrbe o starijima na području Zadarske i Ličko-senjske županije.

Riječ je o ugovorima u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II.“.

"Tim ugovorima omogućit ćemo posao za 130 teže zapošljivih žena i žena koje se skrbe za osobe starije životne dobi. Ono što je cilj ovog projekta jest, s jedne strane, zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih, a, s druge strane, povećanje skrbi za starije osobe diljem Zadarske i Ličko -senjske županije", rekao je Aladrović.

33 ugovora, više od 63 milijuna kuna

Dodao je kako je u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji, kroz 33 ugovora, uloženo više od 63 milijuna kuna zahvaljujući čemu je zaposleno više od 500 žena koje pružaju potrebnu skrb.

"Program zapošljavanja žena 'Zaželi' jedan je od najkvalitetnijih programa za koji se novac osigurava iz Europskog socijalnog fonda. Od početno predviđenih 300 milijuna kuna narastao je na gotovo milijardu i 800 milijuna kuna", istaknuo je ministar.

U Zadru će se preko projekta „POKRET+ Projekt osnaživanja konkurentnosti i efikasnosti žena na tržištu rada“ zaposliti 20 gerontodomaćica.

"U Zadru je oko 36.000 zaposlenih, a nezaposlenih oko 1800. Na Zavodu za zapošljavanje imamo oko 300 radnih mjesta. Vjerujem da ćemo, kad počne turistička sezona, za koju očekujemo da će biti uspješna, imati i manjak radne snage", istaknuo je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Što se tiče osoba starije životne dobi, dodao je, napravit ćemo sve što možemo da im poboljšamo život u gradu. Konačni cilj je i gradnja novog doma za starije i nemoćne, rekao je.

Ministar Aladrović kazao je i kako će država osigurati novac u proračunu za gradnju hospicija na Babindubu, što je projekt Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, vrijedan 6,5 milijuna kuna, a u njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb za bolesnike s neizlječivim bolestima.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti