Bačić u Vukovaru potpisao nekoliko ugovora značajnih za daljnji razvoj grada

Slika /Vijesti/2024/Rujan/04_rujna/Bacic_press.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisali su danas niz ugovora vezanih uz izradu prostornih planova nove generacije, energetsku obnovu, darivanje nekretnina, te dodjelu stanova.

Ministar Bačić kazao je kako je prije potpisivanja ugovora s gradonačelnikom Penavom održao vrlo sadržajan sastanak na kojem se govorilo o brojnim temama, poput rješavanja projekata državne imovine, te su u tom smislu dogovorili rješavanje 24 lokacije koje su u državnom vlasništvu, a od posebnog su interesa za Vukovar.
 
Dogovorena je i izgradnja još dvije višestambene zgrade, uz već ranije izgrađene tri zgrade, izvijestio je ministar, naglasivši da je na području Vukovara značajan broj praznih stanova u višestambenim zgradama čiji je vlasnik Republika Hrvatska.
 
Trenutno radimo trijažu, ističe, i u prvoj je određeno oko 150 stambenih jedinica koje bi resorno ministarstvo reguliralo s Gradom Vukovarom, a s ciljem da se na taj način riješi veliki broj podnesenih zahtjeva za stambeno zbrinjavanje.
 
Tijekom susreta bilo je govora i o statusu tzv. Batinih vila u gradskoj četvrti Borovo, rekao je Bačić, dodajući kako se radi se o zaštićenom području, stoga će svakako biti potrebna suradnja s Ministarstvom kulture i medija da bi se to područje cjelokupno uredilo.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti