Bjelovar-predsjednica Vlade Kosor položila temeljni kamen za stambenu zgradu za HRVI

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/bjelovar_predsjednica_vlade_kosor_polozila_temeljni_kamen_za_stambenu_zgradu_za_hrvi.jpg

BJELOVAR, 15. ožujka 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u Bjelovaru je položila temeljni kamen za izgradnju dviju zgrada s 38 stanova vrijednih 12,9 milijuna kuna za rješenje stambenih pitanja hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Pred brojnim gostima, među kojima je bila potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i ministar turizma Damir Bajs te čelnici županije, grada i braniteljskih udruga, Kosor je podsjetila na veliku ulogu hrvatskih branitelja, bez kojih, kako je rekla, ne bi bilo ni slobodne Hrvatske.

Od 2004. do danas u stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja vlada je uložila gotovo milijardu i 700 milijuna kuna, a zbrinuti su svi stopostotni invalidi Domovinskog rata za koje su izgrađena 492 stana, rekla je premijerka.

Ministar Tomislav Ivić istaknuo je da je u proteklih sedam godina ministarstvo dodjelom stanova, kreditiranjem ili na druge načine riješilo stambeno pitanje za 5862 obitelji hrvatskih branitelja.

O brizi za stradalnike Domovinskog rata govorio je i bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija te bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec koji je naglasio da grad za gradnju dviju spomenutih zgrada na vrlo atraktivnoj lokaciji izdvaja oslobađanjem od komunalnih doprinosa i drugih pristojba ukupno 2,8 milijuna kuna.

Radovi bi trebali završiti u lipnju iduće godine.



Pisane vijesti