​Božinović: Frka Petešić je u Hrvatskoj regulirao sve svoje obaveze

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u izjavi novinarima u ponedjeljak ponovio je da je predstojnik premijerova Ureda, Zvonimir Frka Petešić u Hrvatskoj regulirao sve svoje obaveze, regulirao je boravište i prebivalište, prirez plaća u Zagrebu, i ne vidi zašto ga napadati.
 
"Stvarno ne vidim zašto napadati čovjeka koji je regulirao svoje obaveze. Ukoliko je nešto propustio to nije neki veliki krimen. To je regulirao", rekao je Božinović upitan je li predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić postao teret premijeru Andreju Plenkoviću.
 
Naglasio je i da je Frka Petešić čovjek koji radi 20 sati dnevno, a došao je iz Francuske ovdje pomoći. Pojasnio je i da je Frka Petešić prvi put u svom životu u Hrvatskoj regulirao prebivalište i boravište u Zagrebu, gdje plaća i prirez.
 
Božinović je također podsjetio da Frka Petešić nema nekretninu jer nije ni boravio u Hrvatskoj duži vremenski period, a Hrvatskoj je najviše pomagao iz diplomacije.
 
Također, kazao je, Frka Petešić je dane i noći sudjelovao u pregovorima koji su rezultirali time da će Hrvatska vojska dobiti najmodernije borbene zrakoplove, a sudjelovao je i na razgovorima oko nabavke borbenih oklopnih vozila pješaštva Bradleya.
 
"Kao bivši ministar obrane mogu reći koliko je teško ispregovarati za jednu manju državu, kao što je Hrvatska, nabavku novih zrakoplova. Frka Petešić je tu odigrao jednu pivotalnu ulogu koja će se sigurno jednog dana moći bolje valorizirati. Samo se nadam da mu nitko ne zamjera to što je u ovom mandatu pomogao da Hrvatska vojska dobije više opreme, da se više modernizira nego u nekoliko mandata zajedno koje su prethodile ovoj Vladi", poručio je Božinović.
 
Istaknuo je kako ne može razumjeti zašto se napada jednog takvog čovjeka.
 
Božinović je na novinarsko pitanje je li to kazneno djelo, kako tvrdi predsjednik Republike, što je prijavio prebivalište na Dugom otoku, u obiteljskoj kući svoga oca, odgovorio - da ako netko misli da je time počinjeno kazneno djelo, onda ga treba i prijaviti. "Ja mislim da nije", kazao je.
 
Božinović je na opetovana novinarska pitanja ponovio da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Zvonimir Frka Petešić, u Hrvatskoj regulirao prebivalište i onda i boravište te u našoj zemlji plaća sve obaveze koje mora plaćati.
 
Dodao je kako smatra da je jedna od namjera Frke Petešića bila i da se jednom može voditi kao Hrvat koji živi u Hrvatskoj. "To je jedna filozofija, jedno iskustvo hrvatske dijaspore koje mi možda u Hrvatskoj i ne razumijemo", naglasio je Božinović.
 
Božinović je pozitivno odgovorio i na upit ima li ministar obrane Mario Banožić povjerenje premijera Plenkovića nakon optužbi Maje Đerek. "Naravno da ima", poručio je.
 
 Rekao je kako mu je jako žao zbog malog interesa za cijepljenje protiv COVID-a jer iskustva pokazuju da je cijepljenih znatno manje u bolnicama te da je bilo manje smrtnih ishoda.
 
Izvor: Hina
 

Pisane vijesti | Davor Božinović