Brnjac i Beroš na Hvaru: Hrvatska je cijela "zelena", a Hvar dobiva novi zdravstveni centar

Dva hektara zemljišta u gradu Hvaru zauzet će novi, veliki zdravstveni centar. Na jednom mjestu građanima i turistima sunčanog otoka postat će dostupni dom zdravlja, hitna pomoć, poliklinika, lječilište i centar za rehabilitaciju. Potpisan je vrijedan ugovor o izgradnji, a cijeli projekt, uz bolju zdravstvenu skrb, otvara velike mogućnosti za zdravstveni turizam.

Vraćamo se korijenima, zdravstveni turizam je nešto što je i potaknulo razvoj turizma u Republici Hrvatskoj i na samom Hvaru

"Vraćamo se korijenima, dakle, zdravstveni turizam je nešto što je i potaknulo razvoj turizma u Republici Hrvatskoj i na samom Hvaru. Činjenica je da je on nedovoljno u ovom trenutku eksploatiran i drago mi je da se sve više govori o njemu", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Hvar je prijestolnica turizma za cijelu Hrvatsku, zato je potrebno napraviti uz zdravstveni turizam iskorak dalje, a to je sportsko-zdravstveni turizam", kazao je splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban.

Uz ministra Beroša, na potpisivanju ugovora bila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja će na Hvaru održati prvi u nizu sastanaka uoči punog zamaha turističke sezone.

Hrvatska je cijela "zelena", to je dobar pokazatelj

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac naglasila je za središnji Dnevnik HTV-a kako je cilj sutrašnjeg sastanka s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora čuti što rade na provođenju epidemioloških mjera.

"Čuti iz samih županija, odnosno direktora TZ-a što rade oko provođenja epidemioloških mjera od Safe stay projekta do prioritizacije cijepljenja turističkog sektora, do punktova za brze antigenske testove koje je Ministarstvo nabavilo".

Brnjac je pozvavši na cijepljenje poručila kako će loša epidemiološka situacija u Zadarskoj županiji utjecati na nedolazak turista u toj županiji, dok Istarska županija ima povoljnu epidemiološku sliku.

Ministrica je kazala kako su Hrvatskoj bitni gosti iz Velike Britanije kao i gosti iz ostalih zemalja. Dodala je da će Dubrovnik biti povezan čak s New Yorkom.

Izvor: HRT / Vlada
 
 

Pisane vijesti